Vivi och Nils gästbloggar

Skriver detta i sittbrunnen och blickar ut över det turkosblå vattnet och äter en nyöppnad kokosnöt som vi plockat på lillön Bequia.

Att leva tre veckor ombord på Elin Alida har varit en upplevelse utöver det vanliga. Vi har fått känna på både drömmen om Karibiens korallsand, underbar segling, stora vågor och sjösjuka – så vad mer kan man önska sig?

Bekantskapen med vardagslivet ombord på segelbåten har även fått oss att fundera över begreppet ”Ett annat liv”. Inte bara pga av Vivi läste den augustprisbelönade romanen med samma titel, utan för att Mats och Ingelas liv sätter vårt eget liv och boende i skarp kontrast.

Nisses och Vivis funderingar:

* Tänk att inte behöva välja var i världen man vill bosätta sig. Istället tar man hela sitt hem med sig och seglar till de destinationer som lockar.

* Tänk att hoppa av ekorrhjulet. Välja ett liv som inte är jakten på status.

* Tänk att bli medveten om sin egen dödlighet – utan att för dess skull ha drabbats av en dödlig sjukdom (vilket annars brukar vara en sådan stund för insikt).

* Tänk att ta chansen när den kommer. Att ha modet att våga göra det. Lämna tryggheten för en dröm.

* Tänk att leva så nära inpå varandra. Under de senaste två åren har Mats och Ingela som längst varit ifrån varandra i max fem timmar i sträck.

Vi kan påverka det liv vi lever. Nu har vi fått smaka på ett annat liv här på Elin Alida. Snart är det dags för hemfärd tillbaka till vårt eget liv – ett annat liv det med.