22 april

Idag kom vi till Kristianopel – vilken pärla! Så fort vi förtöjt vandrade vi runt på de tre gatorna bland de små husen. Allt är otroligt välskött, rätt många hus verkar vara bebodda även så här års. Blommor på nästan alla gravar runt den speciella kyrkan med sina trappstegsgavlar. Kyrkor ska ligga i öst-västlig riktning och för att de skulle gå ihop med de raka gatorna är gavlarna sneda. Det ser mycket udda ut. Överallt är det lappar om sparrissöndagen den 17 maj.

[flashvideo file=/wp-content/uploads/2009/04/kristianopel.flv /]

Sven hade rätt? Den 19 juni 2006 låg vi med båten för service på Lidingö. En båt med trasigt backslag bogserades in på kvällen, det var Sven Wollter med sin Nauticat 33. Sven och jag blev själva kvar inlåsta på varvet (frivilligt) inför morgondagens service och reparation. Så här skrev jag i loggboken den dagen:

”Jag bjöd över Sven på något att dricka. Han kontrade lite senare med att han skulle bjuda på färsk potatis, sill och Linjeakvavit! När han kom över senare hade han även med svenska jordgubbar och grädde. Vi hade en mycket trevligt kväll och talade om stort och smått, allvarligt och roligt, barn, segling och bra hamnar”

Den hamn han framförallt talade sig varm för var Kristianopel.

Nu fick jag ju ett osökt tillfälle att berätta den historien…