Härlig segling över Hanöbukten, vi höll mot Simrishamn. Hanö som vi gärna ville besöka skulle även denna gång bli en för kort stäcka, och för långt in i bukten då SMHI talade om vridande till syd för morgondagen. 

Vid 20-tiden var det dags att bestämma sig – Simrishamn för natten eller fortsätta? Vinden var perfekt, sydost ca 6 meter i sekunden, klart och fint. Ett bra tillfälle att testa våra rutiner och vår teknik.
Vid 23-tiden rundade vi Sandhammaren och fortsatte västerut. Ni höll oss mitt i mellan kusten och stråket med handelsfartyg, i mörkret såg vi hela tiden ett tiotal fartygslanternor på vår babordssida. Trots att vi gick 3 NM ut (ca 6 km) fick vi gira några gånger för fiskenät.
På småtimmarna mötte vi en lastbåt som gick rakt emot oss. Efter att ha försökt gira undan ropade vi upp den på radion och kom överens att mötas babord mot babord (högertrafik). I mörkret kändes det som den passerade onödigt nära, framförallt som vi hade ”företräde” då vi seglade. I gryningen hade vi nått till Trelleborg, som vanligt kom vi samtidigt som färjorna och fick hålla oss undan när de vände och backade in mot hamnen. Klockan 9 på morgonen gick genom Falsterbokanalen och under bron. Efter dusch och bastu sov vi gott halva dagen!

Nu har vi legat en vecka i Falsterbo och pysslat om oss själva och båten.