Nu har vi legat i Farsund i fem dagar. Det är kulingvarning utmed den norska kusten så vi passar på att utforska landet och fixa ett och annat på båten medan vi väntar på bättre vindar mot Skottland. Som jag skrev kostar duschen 30 norska kronor. Så genom att duscha i båten har vi hittills sparat mer än 500 SEK! Omgivningarna är fantastiska. Byn ligger helt skyddat men nära till öppna havet. Lummiga hagar med betande getter och kor, höga berg med fjällbjörkar – allt finns på kort cykelavstånd. Djuren har skällor runt halsen. Ofta ser det lika overkligt vackert ut som på de affischer från turistbyråer som jag minns från skolans lektionssalar.

I torsdags gick halva dagen åt till att byta en pump. Den nya visade sig inte funka så det vara bara att byta tillbaka. Ingela har målat och Nils har oljat, ibland är det bra att vara inblåsta några dagar.

I går fick vi äntligen ordning på rullsystemet till genuan. Vi fick jättemycket hjälp av Jan och Rose-Marie på ”Splendid”. Dom kommer från Göteborg och ska samma väg som vi så vi lär ses igen.