Men vi ville vidare och inte alltid vara kvar på Kintyre så vi seglade till Arrans ostsida och låg i viken innanför Holy Island, inte en, utan tre nätter och inte tre nätter i rad. Så här gick det till: Från Arran fortsatte vi österut till Troon som ligger bara några minuter från Prestwikflygplasten.

Det var första gången på en månad vi låg vi i en marina och första gången vid en brygga förutom i Port Ellen men där var det bara en ponton med el och vatten. Så det kändes ovant med detta som mer var som ett hotell. Hundratals båtar i alla storlekar, 24 h reception, restaurang (som vi inte åt på men ”lånade” internet av), båttillbehörsbutik och en mycket tjusig toa och duschavdelning, verkstäder mm. Här låg vi två dagar och välkomnade Anna och Linnea ombord.

Med fyllda förråd bar det av och vi hamnade åter i samma vik på Arran. Nästa dag tog vi sats mot Nordirland. Men vid fyratiden var det bara att inse att den enda vik som var möjlig att nå var den som vi lämnat ett antal timmar tidigare…

Viken ligger föresten fint och skyddat innanför Holy Island som ägs och bebos av Buddistiska munkar och verkar ha stark dragningskraft på oss och vår båt.