Marinan i Dublin är dyr och vi fortsätter söderut. Strömmen är emot hela dagen och tar ifrån oss mer än halva farten. Till kvällen når vi Arklow. Här smyger man upp längs floden ett par hundra meter innan man når marinan som är för trång för oss. Att gå in i fiskehamnen eller ligga längs kajen utanför är våra alternativ. Vi väljer kajen utanför marinan.

På kvällen kommer en pensionerad sjöman förbi. Han har seglat på hela världen, även Malmö och undrar varför folk vill hugga huvudet av Den lilla sjöjungfrun i Köpenhamn  – ”people are crazy”. Senare återkommer han och ger oss en stor levande krabba. När vi kokar den luktar det så konstigt att vi inte vågar äta den utan lägger den i kylen. Men när han frågade idag sa vi att den var god, då sa han att han kanske återkommer med en hummer i morgon…

Idag fredag har Linnéa flugit hem till Stockholm – tack för två trevliga veckor! Det regnar och blåser och vi får titt som tätt gå upp och fixa med förtöjningarna och fendrarna för att inte stöta emot kajen.