En lägesrapport från Elinalida, lämnad av Mats, denna gång mer hörbar på vanlig mobiltelefon:

”Vi befinner oss just nu i höjd med Agadir, vår position är 30°57′ N 12°18′ V. Seglingen är inte så spännande för tillfället. Vi har nätt och jämnt medvind, så vi får sicksacka oss fram. En meter höga vågor ungefär och 25° varmt gör att det känns ungefär som en sommarsegling i skärgården – fast helt utan skärgård i sikte!

Vi har knappt sett några båtar alls de senaste dagarna, och de två-tre stycken vi sett har varit på åtminstone tio sjömils avstånd. Däremot har vi fått annat sällskap. En duva verkar ha bestämt sig för att han/hon vill till Kanarieöarna. I alla fall sitter den mest på båten och bara åker med, med bara korta avbrott för en liten flygtur då och då.

Vi har ungefär 100 sjömil kvar till Graciosa, och vi räknar med att komma fram i morgon kväll eller tidigt söndag morgon. Och redan i morgon bitti/förmiddag bör Elinalida dyka upp på AIS:en. På Atlanten. Inte Båvern :-)”