Efter veckan på havet har vi nu legat lika länge för ankar i en vik på sydvästra Graciosa (på bilden i länken kan man se båtar på svaj i viken vi låg i). 15-20 båtar som successivt byts ut. –Titta ytterligare en Fransk aluminiumbåt. –En barnfamlj från Sidney! –Nu har Vegan gått.

Vi har dock varit enda svenska båt här. I gästhamnen ligger en svensk HR 39 som tidigare seglat ca 20 år i Medelhavet. Många andra båtar i gästhamnen verkar ha legat väldigt länge, troligen beroende på de ovanligt låga avgifterna.

Byn är speciell då det inte finns några gator och husen ligger på lite olika nivå som det var när de byggdes. Land Rover och några lastbilar är de fordon vi ser. Det finns cyklar att hyra men det verkar bli mycket släpande – vi har inte packat upp våra cyklar.

Tempot här är lågt. Någon gång kommer en rundtursbåt med högtalare förbi, annars lunkar det på.

Förutom att gå till byn och handla och besöka Internetcafeét (inget öppet nätverk här) har vi varit uppe på den närmsta och lägsta vulkanen, 172 meter låter inte mycket men det var en häftig utsikt.

Nu börjar vi se hur långseglingen sliter på allt, t ex rep, trimlinor i seglen och block och hur solen får sömmarna i stackpacken (segelskyddet på bomen) att spricka sönder. Vi betar av att-göra-listan i ena änden och den växer i den andra. Ett stort jobb som vi påbörjat är att förbättra isoleringen av kylboxen.

Vädret är stabilt här. Ner till 19° på natten och upp till 28° på dagen. Växlande molnighet men solen brukar vinna efter lunch. Gryningen kommer sent och tar lång tid på sig, skymningen kommer snabbt.

Igår söndag seglade vi ner till södra Lanzarote, just nu ligger vi en natt i ett helt konstgjort turistområde som heter Marina Rubicon, bara för att bunkra – imorgon ankrar vi i en vik igen!