En lägesrapport från ElinAlida, lämnad per satellit-telefon av Mats. Samtidigt skulle jag vilja passa på att berätta att man nu också kan följa ElinAlida via Twitter, alla uppdateringar i bloggen länkas dit också. Men nu över till Mats:

”Vi har nu seglat 452 sjömil sedan vi lämnade Gran Canaria, vår fart är alltså ganska exakt 150 sjömil per dygn. Vår position är 24°10’N 20°30’O, snart halvvägs mot Kap Verde. Alla i besättningen mår bra och humöret är gott.

Vädret har varit lite halvdant sedan vi lämnade Kanarieöarna. Mest mulet och till och med lite regnskurar, men i natt har det varit fullmåne och sedan i morse har vi riktigt fint väder med strålande sol. Det gungar rejält, 20-30 grader åt vardera hållet, så vi håller alla hårt i ölflaskor och matkåsor 🙂

Spirbommen åkte ihop av sig själv och rev ett hål i genuan, men Ingela och Görel och i det närmaste sytt ihop det redan. Vi har färsk mat kvar till ytterligare två mål, sedan blir det torrfoder. Vi äter massor med frukt och grönt, för allt vi har med oss mognar jättesnabbt. Bananstocken måste vi definitivt avsluta idag.

Vi tackar för alla hälsningar via hemsidan och alla fina SMS vi får via Iridium.”