(Vi ligger lite efter och har missat att posta detta inlägg)

Brigetown är en av de största städerna i Västindien. På julaftonseftermiddagen var det ingen som satt hemma och såg på Kalle Anka utan alla var ute på stan för att handla det sista inför helgen då allt kommer att var stängt till måndagen den 28:e. Kö genom hela supermarketen och på trottoarerna säljs överallt frukt, grönt och krimskrams. Vi får säkert tjugo erbjudanden att ta taxi. Med kyckling, matbananer och frukt tar vi oss tillbaka till lugnet på båten. Inga hotell verkar ligga i själva staden. De lite äldre ligger på sydkusten, de nyare på västkusten och på ostkusten håller vindsurfarna till.

Nittio procent av innevånarna har sitt ursprung i Afrika, bara fyra procent är vita. Men ofta lägger jättelika kryssningsfartyg till i hamnen, idag på Boxing Dag, Annandagen, ska sex stycken komma. De är alla större än finlandsfärjorna så då lär det välla ut bleka typer, den lokala radion har berättat att en del affärer därför kommer att hålla öppet trots att det är helgdag. Själva ska vi ta gå och titta på årets näst största galopptävling, det är gratis att stå runt banan, bara om man vill ha sittplats måste man betala och så intresserade är vi inte ännu.

Barbados har inga riktigt skyddade ankarvikar. Carlisle Bay där vi nu ligger är i södra delen av stan och är just en stor bukt. Här har The Boatyard en hundra meter lång brygga ut där vi kan förtöja vår jolle. Alla stränder på ön är offentliga, inga privata avspärrningar, men att gå direkt in till stranden är svårt pga. dyningen. På The Boatyard tar de 20 Barbados dollar om dagen men då ingår förutom bryggan tillgång till dusch, Internet och sophämtning. Tar man sedan med kvittot till baren får man äta och dricka för de BB $20 så det känns helt ok, i alla fall för några dagar.