I fredags gjorde vi en utflykt med färjan till huvudön St Vincent, resan över tar bara en timme.

Vi gick genom staden till den botaniska trädgården som är från 1765 och en av de första på den här sidan Atlanten.

Entrén var gratis men man skulle inte gå i parken själva utan bli visad av guide (US$ 10). Errol tog oss på en vandring runt i parken där vi fick se, lukta, smaka och känna. Han var både engagerad och kunnig. Många växter hade medicinska egenskaper men han visade även vilka växter barnen använder för att göra monsterögon på Halloween!

Titta på bilden av muskoten. Man använder alla delar. Det yttre gula skalet gör man en marmelad av. De röda trådarna som ser ut som blodådror torkas, smulas och används som krydda (ganska lik själva nöten i smaken) och ur nöten kan man pressa en olja som skulle hjälpa mot reumatism mm. Man river också nöten (färsk inte torkad) och har inte bara i mat utan också i drinkar, bland annat i Rom Punsch.

På väg tillbaka från parken gick vi in den anglikanska kyrkan. En vaktmästare visade oss de stora fönstren som egentligen skulle sitta i St Pauls katedral i London men när drottning såg de röda änglarna fick de skicka fönstren hit istället – röda änglar finns ju inte.

Vi har tidigare skrivit om parlamentet. Nu kom vi förbi och att något var på gång hörs på håll. Om vi förstod det rätt var det budgetdebatt. Högtalare vid entrén skrålade ”Mr speaker!” i var och varannan mening. Runt ingången stod anhängare till ULP, Unided Labour Parti och på andra sidan gatan bakom kravallstängsel demonstrerade oppositionen. Vi pratade med en från oppositionen NDP, National Democratic Parti, som hävdade att ULP och dess ledare Dr Ralph Gonsalves tar för mycket intryck av Hugo Chavez i Venezuela och av Kuba samt att de tre platser oppositionen fick i senaste valet inte kan stämma. Opositionspartiet anser att regeringens budget är helt orealistisk medan ULP i sina röda tröjor skanderade emot och hade sammanställt allt bra som regeringen gjort och kommer att fixa.

Vi passade också på att handla frukt och grönt i och utanför marknaden. Det ska vara bättre priser utanför (frukt och grönt säljs längs alla trottoarer där det går mycket folk) men vi är inte bra förhandlare – ännu. Vi var även en sväng på supermarketen C K Greaves där det mesta finns.

Strax före skymningen var det skönt att komma hem till Elin Alida och koka en tomatsås kryddad med vitlökslöv som vi fått av Errol och steka några matbananer.