Tobago Cays är en marin nationalpark bestående av fem obebodda öar. Fyra av dem ligger innanför ett hästskoformat skyddande korallrev. Den femte, Petit Tabac, ligger lite för sig själv längre ut. För er som sett den första Pirates of the Caribbean-filmen så var det där Jack Sparrow och Elizabeth Swann dansade runt elden efter att ha hittat romflaskorna (men palmerna som också brann var av plast så de riktiga finns kvar).

Här ankrade vi upp bland ett femtiotal båtar. De flesta åker hit för snorklingen, dels längs revet och dels nära ön Baradal där det finns många vattensköldpaddor. I timmar glider vi runt i det kristallklara vattnet bland akvariefiskar, sköldpaddor och vajande korall.

Området är perfekt för snorkling då vattendjupet bara är 1-3 meter. Delar av revet skadades vid en orkan för några år sedan, däremot såg vi inga skador orsakade av besökarna trots att tusentals båtar och människor passerar varje år.

Revet sticker bara upp över vattenytan på några ställen så det ser ut som att man ankrar rakt ut i havet med hela atlanten framför sig.

Här återsåg vi s/y Aura med Lasse, Pilar och Emma ombord, vi sågs senast på Teneriffa – jättetrevligt! Emma och Lasse såg en revhaj på ca 1,5 meter, den missade vi men vi såg mycket andra fiskar och koraller och på land såg vi flera ödlor!

Nu är vi åter på Canuoan. Under veckan planerar vi att dagsegla mot Santa Lucia och vara där senast den 12:e då vårt seglingstillstånd i St Vincent går ut.