Nu har vi kommit till ett nytt land, St Lucia, strax norr om St Vincent. Från Canuoan seglade vi tillbaka till Bequia och ankrade bara för att övernatta. Sedan fortsatte vi norrut på St Vincents västsida. Ungefär mitt på ön ligger Wallilabou Bay. Det var här som många scener i Pirates of the Caribbean spelades in. Bryggan och en del byggnader från filmen finns fortfarande kvar. Detta är också den nordligaste möjligheten att klarera ut ur St Vincent. Viken och den här sidan av ön verkar ökänt för påstridiga boat boys som möter en långt ut på havet och för en del kriminalitet.

Under eftermiddagen har vinden vänt till västligt och det blåser en hel del rakt in i viken. Det är för djupt för att kunna ligga på svaj utan att ha en lina iland. Vi tackar nej till alla erbjudanden om hjälp men efter en rekognoseringstur väljer vi att gå tillbaka runt udden till ett av två alternativa ställena. Keartons Bay är mycket mindre men har en jämn sandbotten på 5-7 meter. Det finns tre bojar men bara en båt ligger där och den åker strax efter att vi ankrat. Ingela tar jollen i land och går över till Wallilabou och fixar utklareringen. Längs vägen hänger en del slitna typer vilket kanske har att göra med i närheten ligger Marijuana Growers Association.

Viken är fin, inga hotell bara vanliga små hus och skjul. En restaurang ligger i ett vanligt hus men har stängt idag då de inte väntade några kunder.

Då vi hört och läst så mycket om dessa trakter så lyfter vi upp jollen på däck och rensar däcket från allt stöldbegärligt och för första gången stänger vi luckorna och låser om oss för natten.

Klockan ringde halv sex och strax efter gryning kom vi iväg. Härlig segling längs St Vincent och i sundet över till St Lucia. Planen var att gå till Soufriere på sydvästra delen nära de två höga bergstopparna Petit Piton och Gros Piton, men dyningen och vindbyar samt att vi ju är utan bogpropeller gör att vi fortsätter ända upp till Rodney Bay i norr. Här kan vi lätt ankra i viken och de fina ställena längs kusten upp finns ju kvar.

Vi har nu legat här på svaj i fyra dagar. Först ankrade vi i den södra delen av viken men på lördagsmorgon kom en dyning på flera meter in från norr. Båtar som låg strax intill försvann i vågdalarna och vi draggade för första gången. Dyningen berodde tydligen på en storm med tolvmetersvågor ute på Atlanten. Nästan alla båtar på den södra sidan gick in i marinan, flyttade över till norra sidan, eller seglade iväg. Vi valde att ankra på norra sidan för att jobba några dagar med båten innan vi går in i marinan.

Marinan är en av de större i denna del av Västindien och har just byggts ut för att kunna ta emot megayachts på upp till 76 meter! Nu hoppas vi kunna få tag på en del reservdelar och få hjälp med bogpropellern. Och förstås utforska denna ö som har både regnskog och en vulkan. Det är också det land som har näst flest nobelpristagare per innevånare, nämligen två stycken på bara ca 170 000 innevånare, Arthur Lewis, ekonomi 1979 och Derek Walcott, litteratur 1992.