Onsdag den 9 juni

Det var en upplevelse att se kapten Ingela med klippan Mats vid sin sida, styra Elin Alida över det stormiga havet mellan Bequia och Canouan. Det tropiska, varma regnet föll med full kraft men Morwenna (som gjorde sin premiärtur i en segelbåt i dag) tycktes oberörd av de höga vågorna och den hårda vinden…till skillnad från mig.

Torsdag 10 juni

Gårdagens utfärdade varning om orkan var som bortblåst i morse när vi vaknade, så vi hissade segel och tog oss vidare till den marina nationalparken Tobago Cays. Fantastisk snorkling i klart vatten där vi såg både havssköldpaddor, en liten haj och fina koraller. De vita stränderna, det turkosblå vattnet och palmerna är som hämtade ur en film. Kan det vara ”Pirates of the Caribbean” som är filmen? Hur som helst så är det vårt paradis för en liten stund. Till middag gjorde vi sushi Caribbean style.

Fredag 11 juni

Efter morgonsnorklingen (ahhh!) bar det iväg till Union Island för diverse tull- och passkontroller. Kapten Ingela har koll på alla papper, så det var snart fixat. Vi fortsatte seglingen i eftermiddagssolen längs den gröna, stilla kusten till idylliska Chatham Bay.

Lördag 12 juni

Frukostdax innan solen gått upp, gäsp! Mats fick oss att vakna genom att spela låtar som börjar med ”morgon”.

”Jag ger dig min morgoooooon, jag ger dig min daaaaag.” TACK Mats! Tio timmars segling söderut från Union Island över till den vackra och bergiga ön Grenada och ner längs öns västra kust. Vi ankrade i en av öns södra vikar. Välkomna till Mats och Ingelas nya hem, Grenada. Det ska bli spännande att läsa om deras äventyr på den här ön, där de ska stanna en längre tid.

Söndag den 13 juni

Tack Ingela och Mats för att ni delade med er av ert imponerande äventyr och förverkligade en av mina drömmar! Nu fortsätter Morwenna mot USA och jag far hem till sommarsverige. Och Mats och Ingela, ni utforskar Grenada och lyssnar på ”Sommar” på P1.