Förra veckan fick vi plötsligt ingen ladding när vi startade motorn. Vi har målat om i sittbrunnen och då tagit ut motorinstrumenten och trodde det hänt något med någon av alla kablar. Men efter felsökning med hjälp av Ken på den Kanadensiska båten Silverheels III och med Robin och Marcus i Sverige konstaterade vi att felet nog var själva generatorn. Vi fick åka in till den lilla marinan här i viken och koppla bort generatorn och skicka iväg den till landets guru på generatorer. Det visade sig vara bland annat kortslutning i generatorn men vi kunde köpa en annan renoverad som vi monterade i går så nu har vi en hel motor igen.

När vi låg i marinan i torsdags kväll slog blixten ner. Det kom helt oväntat och var en smäll vi aldrig varit med om tidigare. Det verkar som om vår AIS-transponder (vi ser stora fartyg och de ser oss) blev förstörd av blixten. Trist men det kunde vara värre, båten bredvid oss fick delar av motorn och i princip all sin elektronik förstörd och windexen i masttoppen försvann.

Som om inte detta räckte har vår EPIRB (nödsändare) fått spel de senaste veckorna och börjat pipa och blinka. Vi har ringt Sjöräddningen i Göteborg (larm från svenska båtar går via dem oavsett var man befinner sig) och meddelat att vi inte sitter i sjön…

Nog om saker som strular, vi har det egentligen bara bra, följer valrörelsen via internet (rösterna postade igår), lagar god mat, spelar volleyboll, läser franska och har det mysigt. Jag håller på att scanna av en lånad bok om vandringar i hela Karibien nu när vi fått blodad tand. Kanske seglar vi upp till ön Carriacou för Hash #660 på lördag!