Denna lördagsutflykt gick utmed de vackra stränderna på öns sydöstra hörn. Här ligger vind och vågor på och sorgligt nog var stränderna fulla av skräp ilanddrivet från Atlanten ända bortifrån Afrika. Soppåsar delades ut så att vi kunde kombinera nytta med nöje och städa upp lite grann.

För några veckor sedan hade vi besök från Trinidad och ville då visa vår öde ö Hogg Island med sina palmbevuxna sandstränder. Just den dagen låg vinden på och stränderna var även här fulla av plastflaskor och annat skräp. Det var inte alls så paradisiskt som förra gången vi var här. Lite trist när man vill visa sina vackraste ställen.

Man har verkligen anledning att oroa sig för miljön när avlägsna platser som dessa är så vanställda av konsumtionssamhället. Här på ön finns i stort sätt ingen materialåtervinning, utan allt skräp läggs på hög och bränns upp på en öppen soptipp belägen i en otroligt vacker dalgång som fram till för några år sedan hade en av öns bästa ankringsvikar.

Lördagskvällen slutade i alla fall vackert, med en vandring upp till vägen, upplyst av fullmånen och med eldflugor dansande omkring oss.