Nu är allt lugnt igen. Folk börjar titta fram ur sina båtar och alla är lättade att vi kom undan med blotta förskräckelsen.

Gårdagen var lite märklig, på samma gång som vi var glada och tacksamma kändes det på ett sätt snöpligt. Så mycket förberedelser, oroliga spekulationer, varningar för annalkande oväder och så var det nästan vindstilla, den lilla regnskuren räckte inte ens till sköljvatten. Vi vågar inte lämna båten för man talar om åskväder som sedan aldrig kommer. På kvällen åker vi ändå över till den norska båten FarFar II. Med Kjartan, Nils och Ivan (ja, han får många ”orkan-gliringar)” har vi skandinavisk musikkväll, vi får både sjunga och prata av oss, mycket trevligt!

De senaste dagarna har vår internetuppkoppling fungerat väldigt sporadiskt. Det har gjort att vi har svårt att hålla oss uppdaterade om vad som händer i omvärlden. Just nu är det inte Sofia Arkelstens studieresor som intresserar oss mest, utan situationen på grannöarna Barbados, St Vincent och St Lucia. Vi har hittat en sida som heter StormCarib där privatpersoner lägger ut ögonblicksskildringar och bilder. Informationen är fragmentarisk men vi får höra om förstörda bananplantager, raserade broar, hustak som blåst all världens väg och att orkanen orsakat ett antal personers död på St Vincent och St Lucia.

Orkanen Tomas, som nu är på väg västerut över Karibiska sjön, har graderats ner till en storm. Nästan alla beräkningsmodeller förutspår att den senare i veckan kommer vika av norrut mot Haiti och åter öka till orkanstyrka. Det är definitivt inte vad det hårt prövade landet behöver.

Här på Elin Alida har vi i alla fall återgått till förberedelserna inför seglingssäsongen. Teakdetaljer ska oljas, vinschar ses över, kajaken måste lagas igen och så vidare. Ja, allt är nu som vanligt.