I söndags var det en endagskarneval i Martiniques huvudstad Fort de France. Vi låg sedan några dagar ankrade i lä av fortet, mitt i stan. Ett inslag i festligheterna var en tävling med vattenskotrar som skulle ske där vi låg så vi fick segla över till södra delen av viken, till byn Anse Mitan, och ta färjan tillbaka.

Till lunch kände vi oss lite djärva och beställde grillspett och musslor i ett stånd längs vattnet. Spettet visade sig var gjort av lever och musslorna ljumma direkt ur burken och tången hon plockade ihop maten med användes även omväxlande till att lägga rå kyckling på grillen och till att ta salladen med. Lite magknip (som nog bara var psykologisk) var det enda som drabbade oss – vi har nog blivit ganska tåliga!

Paraden bestod av grupper från öns olika byar och yrkesgrupper. Bäst gillade vi bomullsarbetarna (se videon) och de som helt klätt sig i blad från brödfruktsträdet. Roligt var också att all musik var levande, framförd av de i tåget – inga lastbilar med högtalaranläggningar.

Nu har vi seglat upp till Martinique nordligaste stad Saint Perrie för utklarering och vidare färd mot Dominica. Vi hörs!