En lägesrapport från ElinAlida, lämnad per telefon av Mats. Samtidigt skulle jag vilja passa på att tipsa om att du kan följa ElinAlida via Twitter, alla uppdateringar i bloggen länkas dit också. Men nu över till Mats:

”Vi har seglat 440 sjömil sedan vi lämnade St Martin för fem dagar sedan, och har ungefär 1900 sjömil klar innan vi korsat Atlanten ännu en gång. Vi har fint väder med lite moln, men alldeles för lite vind. Så om sanningen ska fram har vi inte seglat 440 sjömil, vi har gått på motor nästan halva tiden. Av fem darag har vi seglat tre och gått på motor två.

Allt går jättebra, och våra vakter fungerar utan problem och humöret är gott. Vi kan lyssna på andra båtar via kortvåg även om vi själva inte kan sända. Av vårt lyssnande har vi förstått att många andra båtar planerar att lämna St Martin i morgon söndag.

Vår position är 24° 14′ N, 60° 17′ W och vi blir jätteglada för alla SMS vi får via vår satellit-telefon. Tack! Skicka gärna fler, det är helt gratis att skicka ett SMS från Iridums hemsida (då står 8816 redan ifyllt, lägg till 31625623).”