Jag nyss följande snabba lägesrapport från Mats på ElinAlida::

”Vår position är nu 37° 27′ N, 47° 16′ W och efter att ha haft lågtryck med mulet och regn sedan i söndags kväll har vi återigen sol och högtryck. Det har varit ganska obekvämt att segla de senaste dagarna, det har gungat väldigt mycket. Vi håller just nu en kurs på trettio grader, men hoppas på att vinden ska vrida så att vi kan segla mot målet som ligger på åttio grader.

Båten fungerar jättebra och det gör vi också, även om vi är lite trötta just nu. Vi försöker sova så mycket som möjligt och börjar längta lite efter att komma fram nu. Vi har massor med mat och godis kvar, så när vi inte sover äter vi.

I går kväll såg vi första båten, en fransk segelbåt som vi också pratade med. Vi har fått massor med SMS, vilket vi är hemskt glada för. Bland annat har vi fått SMS från Splendid Göteborg, som har kommit fram till Azorerna.

Fortsätt att skicka SMS! Det är helt gratis att skicka ett SMS från Iridums hemsida (då står 8816 redan ifyllt, lägg till 31625623).”