Jag nyss följande lägesrapport från Mats på ElinAlida::

”Vår position är nu 39° 27′ N, 39° 25′ W och just nu sitter vi i ett vindstilla solgass och äter vår morgongröt. Tidigare i morse hade vi en val som simmade parallellt med båten och sprutade vatten. Häftigt. Vi har nu precis 500 sjömil kvar till vårt mål; Horta på Faial, Azorerna.

Vädret är som sagt helt vindstilla. Just nu ligger vi bara och driver och lyssnar på de andra båtarna på kortvågsradion för att finna ut vad de tänker göra idag. Enligt väderrapporten ska det komma vind ikväll, vilket vi inte haft på länge här mitt inne i högtrycket. Vi har gått med motor rakt på målet i flera dagar nu. Lite tråkigt, men det positiva är att vi haft igång varmvattenberedaren och tagit första sötvattenduschen sedan i augusti!

Ingela påminner mig om att det sista inte var riktigt sant. Vi badade faktiskt i sötvatten i varma källor i februari 🙂

Våra väderleksrapportörer Lars och Anna spår att vinden i mitten av veckan ska vrida till sydväst och vara ökande till 25-30 knop, så då kommer det att gå undan. Stämmer det kommer vi kanske att nå Azorerna redan till helgen.

Till sist: fortsätt att skicka SMS! Det är helt gratis att skicka ett SMS från Iridums hemsida (då står 8816 redan ifyllt, lägg till 31625623).”